Bij Zangvereniging kunt U zich vast van alles voorstellen. Maar wat is een Oratoriumvereniging? Het is misschien niet verwonderlijk dat U dat niet weet. In onze moderne tijd, met altijd lawaai om ons heen, is de klassieke muziek een beetje verdrongen.

Een oratorium is een omvangrijk zangstuk met veelal een geestelijke inhoud, voor koor, orkest en solisten. In de jaren dat ons koor werd opgericht, om precies te zijn in 1947, hoorden we op de radio weinig tot geen popmuziek. Om klassieke muziek te horen of uit te voeren, waren er koren en werden er concerten gegeven. Een concert bijwonen was een echt uitje, maar vaak onbetaalbaar voor de ,gewone' man. Tegenwoordig zijn concerten gelukkig voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Ons koor geeft in ieder geval twee keer per jaar een concert. Soms is dat een groot oratorium of een verzameling van diverse kortere werken. Missen en andere klassieke muziekstukken, met of zonder begeleiding van een orkest of ensemble en met of zonder zangsolisten staan dan op ons repertoire. Ook zijn we al jaren present bij de Muziekestafette in Heino.
Ons koor staat onder de bezielende leiding van een jonge, super enthousiaste dirigent: Sander van den Houten.