Hoera, we mogen weer zingen! Na bijna anderhalf jaar gedwongen rust door corona, starten we op 6 september weer met de repetities.

Zoals gebruikelijk komen we om 20.00 uur bij elkaar in het Parochiecentrum aan de Kerkstraat in Raalte. Uiteraard houden we ons aan de geldende coronamaatregelen.

Wij zij erg blij dat onze dirigent, Sander van den Houten ook weer staat te popelen om de repetities op te pakken. 

Mocht u van zingen houden, dan bent u van harte welkom op 6 september. We verwelkomen graag nieuwe leden, met name tenoren en bassen.

Als u interesse hebt kunt u ook een mailtje sturen naar de voorzitter, Marie-José ter Heerdt : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Bij Zangvereniging kunt U zich vast van alles voorstellen. Maar wat is een Oratoriumvereniging? Het is misschien niet verwonderlijk dat U dat niet weet. In onze moderne tijd, met altijd lawaai om ons heen, is de klassieke muziek een beetje verdrongen.

Een oratorium is een omvangrijk zangstuk met veelal een geestelijke inhoud, voor koor, orkest en solisten. In de jaren dat ons koor werd opgericht, om precies te zijn in 1947, hoorden we op de radio weinig tot geen popmuziek. Om klassieke muziek te horen of uit te voeren, waren er koren en werden er concerten gegeven. Een concert bijwonen was een echt uitje, maar vaak onbetaalbaar voor de ,gewone' man. Tegenwoordig zijn concerten gelukkig voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Ons koor geeft in ieder geval twee keer per jaar een concert. Soms is dat een groot oratorium of een verzameling van diverse kortere werken. Missen en andere klassieke muziekstukken, met of zonder begeleiding van een orkest of ensemble en met of zonder zangsolisten staan dan op ons repertoire. Ook zijn we al jaren present bij de Muziekestafette in Heino.
Ons koor staat onder de bezielende leiding van een jonge, super enthousiaste dirigent: Sander van den Houten.


Bijwonen repetitie avond ?

Houdt U van zingen in een goed en gezellig koor, dan bent U van harte uitgenodigd om op een repetitie avond te komen luisteren en/of  mee te zingen. Het verplicht U tot niets. Van harte aanbevolen; zingen maakt blij!
De repetities zijn op maandagavond in het Parochiecentrum, Kerkstraat 13, 8102 EA Raalte. Wij beginnen om 20.00 uur.